Τοποθεσία

ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ!

 

Το παλιό λιμάνι των Χανίων, με ιστορία μεγαλύτερη των 5.000 χρόνων, είναι μια πόλη γεμάτη εκπλήξεις η οποία θα σας καταπλήξει ¨Η μικρή Βενετία¨ της Ελλάδας, όπως λέγεται, έχει παραμείνει αναλλοίωτη με τα βενετσιάνικα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της, με τα στενά σοκάκια, τα πολυεπίπεδα αρχοντικά, με τις πανσιόν και τις μικρές γεμάτες ζωή πλατείες. Παράλληλα, έχει αναπτυχθεί ένας κοσμοπολίτικος χαρακτήρας, με πολλά vintage μπαρ, καφέ, εστιατόρια και κάθε είδους διασκέδαση που μπορεί να ζητήσει κανείς, που κάνουν την πόλη να είναι ξύπνια όλη μέρα.

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο ονομάζεται «Σπλάντζια», μια τουρκική λέξη που σημαίνει «Υδραγωγείο», καθώς επί τουρκοκρατίας χτίστηκε πραγματικό υδραγωγείο στην πλατεία της περιοχής. Η οδός Σαρπάκη είναι ένα αρχιτεκτονικό μείγμα των Τούρκων και των Ενετών, των κυρίαρχων που είχαν υπερισχύσει των Χανίων, στο παρελθόν. Σε όλη την περιοχή, εκτός από κρητικά, παραδοσιακά εστιατόρια και μαγαζιά, ο επισκέπτης θα βρει και εστιατόρια «Πολίτικα», με γεύσεις και αρώματα από την Κωνσταντινούπολη.

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ : Είναι δυνατή η κράτηση ιδιωτικής μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο. Απλώς επικοινωνήστε με το +30 697718 5475 ή με email info@thallosboutiquehotel.gr . Ο ναύλος είναι περίπου 30 ευρώ με τις αποσκευές από τις 06:00 έως τις 24:00 (υπάρχει επιπλέον χρέωση για τις νυχτερινές ώρες)

Αν φτάσετε στα Χανιά από το αεροδρόμιο μέσω της οδού Ε. Βενιζέλου, στρίψτε δεξιά στην οδό Δασκαλογιάννη. Αν φτάσετε στα Χανιά από την Εθνική Οδό, φτάνοντας στη Δημοτική Αγορά Χανίων στρίψτε δεξιά και μετά στον δεύτερο δρόμο αριστερά, την οδό Δασκαλογιάννη.

Στην οδό Δασκαλογιάννη, με κατεύθυνση προς το λιμάνι, στρίβετε αριστερά στον τρίτο δρόμο λίγο πριν την Πλατεία Σπλάντζιας, στον δρόμο που συνεχίζει ως πεζόδρομος Καλλινίκου Σαρπάκη. Στην είσοδο της πλατείας θα δείτε το Thallos Boutique Hotel.

EN